Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!

C.O.N.T.E.S.T. Erasmus+

2015 tavaszán iskolánk a Tempus Közalapítvány által támogatott Erasmus+ pályázatot nyújtott be kilenc külföldi partneriskolával karöltve. Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, ami 2014 és 2020 között az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot támogatja.

Nyár végén érkezett a jó hír, hogy a mi pályázatunkat választották ki számos magyar iskolából, így szeptembertől elindulhatott a 29 hónapon keresztül tartó, nagyszabású program.

A résztvevő országok (Olaszország, Észtország, Horvátország, Németország, Finnország, Lengyelország, Románia, Litvánia és Magyarország) több mint két év alatt egy olyan tanmenetet dolgoznak ki, mely a zene segítségével támogatja a gyerekeket a tanulásban, képességeiktől függetlenül. Nevelőtestületünk fontos feladatának tartja, hogy minden tanulónk a saját képességeit bontakoztathassa ki.

Az első konferencia 2015. 11. 25 – 28-ig Észtországban zajlott, ahol a partner országok képviselői megvitatták a projekt kezdeti feladatait és megállapodtak az időpontokban. Iskolánkat négy pedagógus képviselte Paikuse-ban.

Decemberben 24 tanuló aktív bevonásával elkezdődhetett a közös munka. A zene pedagógiai jelentősége mellett szerepet kap a többi ország oktatási programjának, iskoláinak megismerése. A tanulók kapcsolatba léphetnek, barátságokat köthetnek a partner iskolák diákjaival, ezzel fejlesztve többek között az idegennyelv-tudásukat is.

A program vezetője iskolánkban Németh Leila igazgatóhelyettes.

 


 

 

A pályázat egyik első feladata az volt, hogy készítsünk terveket a program logójára. Az alábbi pályamunkák készültek el iskolánkban. >>> Az elkészült művek közül Nagy Petra 6.b osztályos és Rózsa Lili 7.c osztályos tanulók munkái kerültek feltöltésre a nemzetközi felületre. Ide minden résztvevő ország két pályamunkát tölthetett fel. Nagy örömünkre a nemzetközi szavazás eredménye alapján Nagy Petra munkáját találták a legjobbnak. Így ezután az ő logóterve lesz a program hivatalos logója.

Gratulálunk Petrának!Szent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés